Stukje historie

Van oorsprong was ons bedrijf gewoon een boeren akkerbouwbedrijf. Maar mijn opa (Jan Moed) is in de jaren 70 begonnen met het verbouwen van rozen-onderstammen wat het begin vormde van de kwekerij. Na jaren rozen-onderstammen gekweekt te hebben zijn er meerdere soorten planten bijgekomen.

Mijn vader (Bert Moed) heeft de groei voortgezet door de productie van kruisbessen en bos-en haagplantsoen in huis te halen. Inmiddels ben ik (Jeroen Moed) als derde generatie ook al vol op actief in het bedrijf met als doel om het bedrijf nog groter uit te bouwen.

Historie JH Moed Boomkwekerijen
Oude boerderij (1976)

Onze bezigheden

We specialiseren ons op het kweken van rozen-onderstammen, kleinfruit en bos- en haagplantsoen. In het verbouwen van kwaliteitsplanten hebben we al meer dan 40 jaar ervaring. Omdat we naast de kwekerij ook een akkerbouwbedrijf hebben, kunnen we altijd op nieuwe frisse grond onze gewassen verbouwen. Dit zorgt ervoor dat wij een kwaliteit kunnen bieden waar niet veel andere kwekers aan kunnen voldoen.
We verkopen al onze planten zelf door geheel Europa, dat wordt voornamelijk gedaan door mij(Jeroen) en mijn vader (Bert Moed). Ik probeer me meer te focussen op de Engelstalige afzet, en mijn vader de Duitstalige afzet.

Machinepark JH Moed Boomkwekerijen

Machinepark

Ons machine park is hypermodern, alle trekkers zijn uitgerust met een GPS-Systeem waardoor de trekker zelfstandig kan sturen. Dit verhoogd de productiviteit en bespaard kosten. Ook de kwaliteit van de planten wordt beter gewaarborgd doordat er nooit een foutje word gemaakt bij het sturen.

We beschikken over 2 John Deere tractoren en een New Holland T7.210 voor het ruige werk (land los trekken, ploegen etc.). Naast deze tractoren hebben we ook een Manitou telescoop lader waarmee we op het land pallets kunnen verladen. Naast dat hebben we nog een hele waslijst aan andere machines die we gebruiken in de kwekerij.

Gebouwen

Onze gebouwen bestaan uit 3 verschillende objecten. Het voorste gebouw heeft als functies: kantoorruimte, koelruimte en sorteerruimte. De achterste 2 geïsoleerde schuren van 20m bij 40m zijn in 2010 gebouwd en worden voornamelijk gebruikt om machines op te slaan, planten te sorteren en pallets te bergen.

Jeroen Moed

Jeroen Moed
Mob: +31621192158

Bert Moed

Bert Moed
Mob: +31650500858