Rosa-corymbifera-Laxa

Rosa corymbifera ‘Laxa’

(Rozen-onderstammen)

De Laxa onderstam is de meest gebruikte onderstam voor het kweken van rozenstruiken. De afzet is verdeeld door heel Europa. Onze kwekerij heeft al 40 jaar ervaring in het kweken van deze planten.

Ribes Nigrum Titania (zwarte bes)

Ribes Nigrum Titania (zwarte bes)

De zwarte bes is een plant uit de ribesfamilie. De zwarte bes komt ook in het wild voor op natte, voedselrijke grond in loofbossen en dan vooral in moerasbos. De zwarte bes bloeit vroeg, van april tot mei, en is daardoor gevoelig voor nachtvorst.

Ribes uva-Crispa Invicta

Ribes uva-Crispa Invicta (groene kruisbes)

Ribes uva crispa ‘Invicta’, in het nederlands kruisbes of stekelbes genaamd, is een kleine tot middelgrote bladverliezende struik met een bossige sterk vertakte vorm, gedoornde twijgen en hartvormige middengroene zachtbehaarde drie tot vijflobbige bladeren. Deze kruisbes bloeit in april en mei met groengele bloemen in hangende trossen later gevolgd door grote groengele bessen met een aangenaam zurige smaak.

Ribes uva-crispa Whitesmith (witte kruisbes)1

Ribes uva-crispa Whitesmith (witte kruisbes)

De Ribes Uva Crispa ‘Whitesmith’ (Kruisbes) is een bladverliezende kruisbes welke in mei/juni groenachtige bloempjes in hangende trossen krijgt.
De Ribes Uva Crispa ‘Whitesmith’ krijgt vrij grote, bleekgroene kruisbessen met een uitstekende, zoete smaak.

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki gül

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki gül (gele kruisbes)

De Ribes Uva Crispa ‘Hinnonmaki Gul’ (Kruisbes) is een bladverliezende gele kruisbes en krijgt in mei/juni groenachtige bloempjes in hangende trossen. De smaak van deze kruisbessen zijn goed en sappig. De bessen zijn in juli/augustus al rijp.

Bewortelde stek Ribes uva-Crispa

Bewortelde stek Ribes uva-Crispa

Vrijwel van alle kruisbessen leveren kunnen wij bewortelde stek leveren.

Crataegus Monogyna (Meidoorn)

Crataegus Monogyna (Meidoorn)

De eenstijlige meidoorn is een plant uit de rozenfamilie die bijna overal in Europa zeer algemeen voorkomt. De soort staat bekend als hegplant en als struik, soms als kleine boom. De eenstijlige meidoorn kan 10 m hoog worden. Wij exporteren deze haagplant veel naar het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Fagus Sylvatica (Bladhoudende beuk)

Fagus Sylvatica (Bladhoudende beuk)

De beukenhaag is een van de meest aangeplante en bekende haagplanten. Deze planten verkopen we in Nederland veel, maar Duitsland en het Verenigd Koninkrijk zijn ook grote afnemers.

Ribes rubrum (rode bes)

Ribes rubrum (rode bes)

Jonkheer van Teds | Rovada

De rode bes (Ribes rubrum) is een bes, oorspronkelijk uit het westen van Europa: België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noord-Italië en Noord-Spanje. Het is een bladverliezende struik, normaal 1 tot 1,5 meter hoog, soms 2 m, met een handlobbig blad met vijf lobben.

Ribes uva-Crispa Xenia (rode kruisbes)

Ribes uva-Crispa Xenia (rode kruisbes)

Xenia heeft matig grote, roodbruine bessen. De takken hebben opvallend weinig stekels.

Ribes uva-Crispa Captivator (rode kruisbes)

Ribes uva-Crispa Captivator (rode kruisbes)

Geeft grote rode vruchten. De plant heeft in vergelijking met andere kruisbes varieteiten heel weinig stekels daardoor zijn de bessen veel gemakkelijker te plukken.

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki grun

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki grun (groene kruisbes)

De bladverliezende uva-crispa ‘Hinnonmaki Grun’ vormt in april/mei groen-witte, onopvallende bloemetjes in hangende trossen, die zich ontwikkelen tot sappige, groene kruisbessen die in juli/augustus geoogst kunnen worden

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki rod

Ribes uva-Crispa Hinnonmaki rod (rode kruisbes struik)

Ribes uva crispa ‘Hinnonmaki Röd’, in het nederlands kruisbes of stekelbes genaamd, is een kleine tot middelgrote bladverliezende struik met een bossige sterk vertakte vorm, gedoornde twijgen en hartvormige middengroene zachtbehaarde drie tot vijflobbige bladeren. Deze kruisbes bloeit in april en mei met groengele bloemen in hangende trossen later gevolgd door rode bessen.

Ligustrum Ovalifolium (Ligusterhaag)

Ligustrum Ovalifolium (Ligusterhaag)

Ligustrum ovalifolium (Ligusterhaag) is de bekende Liguster die voor hagen wordt gebruikt.

Ligustrum ovalifolium is een snel groeiende Liguster voor een haag. Het is een half-wintergroene Liguster, vooral in strenge winters kan hij veel blad laten vallen en kunnen de takken invriezen.

Rubus idaeus (framboos)

Rubus idaeus (framboos)

De framboos is een plant uit de rozenfamilie. De soort behoort evenals de gewone braam tot het geslacht Rubus.

Ribes uva-Crispa Whinhams Industry

Ribes uva-Crispa Whinhams Industry (rode kruisbes)

Sterkgroeiende kruisbes. Rode vrucht, met uitstekende smaak, Middentijds rijpend. Ongeleid vormt zich een vrij fose stuik tot 1.50cm. Geleid aan draad tot 2.00cm

Ribes uva-Crispa Achilles

Ribes uva-Crispa Achilles (rode kruisbes)

De Ribes Uva Crispa ‘Achilles’ (Kruisbes) is een bladverliezende, paarsrode kruisbes en krijgt in mei/juni groenachtige bloempjes in hangende trossen.

De kruisbessen van de Ribes Uva Crispa ‘Achilles’ (Kruisbes), welke in juli/ augustus al rijp zijn, zijn sappig en hebben een zoete smaak.

Ribes uva-Crispa Mucurinus

Ribes uva-Crispa Mucurinus (groene kruisbes)

Een vrij grote, smakelijke kruisbes. De kleur van Mucurines is lichtgroen tot geel. Dit ras is niet bijzonder gevoelig voor meeldauw. Dit ras heeft een hoge opbrengst. De Mucurines is vrij vroeg rijp.