Op zoek naar mooie buxus?

Bij J.H. Moed Boomkwekerijen, te vinden in Westerlee, haalt u een zeer goede buxus. Wij hebben al meer dan 40 jaar ervaring in het verbouwen van onder andere bos- en haagplantsoen, fruitbomen, rozenonderstammen en kruisbessen. Vanwege dit ruime aanbod beschikken wij over zeer veel kennis aangaande het verbouwen van allerhande gewassen. Breng een bezoekje aan onze boomkwekerij of neem contact met ons op via 06-21192158 als u benieuwd bent naar onze buxus.

Wat u wilt weten over buxus

De buxus is een zeer veelzijdige, groenblijvende struik. Omdat deze plant winterhard en bladhoudend is, kan hij zeer oud kan worden (tot wel 600 jaar!). Vanwege zijn langzame groei is het geen woekeraar, wat het een ideale tuin- en potplant maakt. Een goede verzorging is uiteraard wel gewenst. De beste tijdstippen om te snoeien zijn het voorjaar en het najaar (vóór de vorstperiode intreedt). Het snoeien bevordert het dichtgroeien van de plant. Door een kwalitatieve variant bij ons aan te schaffen en deze netjes bij te houden, ziet uw tuin er altijd netjes en verzorgd uit. Kies ook voor deze makkelijke plant. Neem contact met ons op voor meer informatie.

De werkwijze van onze boomkwekerij

Naast het verbouwen van buxus, zijn wij gespecialiseerd in het kweken van bos- en haagplantsoen, kleine fruitbomen, kruisbessen en rozenonderstammen. Hier hebben wij al meer dan 40 jaar ervaring in. Wat ons onderscheidt van andere boomkwekerijen, is dat wij ook beschikken over een akkerbouwbedrijf. Hierdoor kunnen wij onze gewassen altijd op nieuwe frisse grond verbouwen. Onze aanpak wordt al jaren zeer gewaardeerd in de verre omgeving. Wij leveren onze gewassen dan ook (geheel in eigen beheer) in heel Europa.

De geschiedenis van onze boomkwekerij

In de jaren ‘70 begon Jan Moed, vanuit een boeren akkerbouwbedrijf, rozenonderstammen te kweken. Deze planten groeiden goed en vonden gretig aftrek op een steeds groter wordende schaal. Dit gaf Jan de motivatie de boomkwekerij uit te breiden met steeds meer planten. Toen de kwekerij eenmaal overging naar zoon Bert, zette laatstgenoemde deze groei door. Hij startte met het verbouwen van kruisbessen, bos-en haagplantsoen en kleine fruitbomen. De huidige generatie Moed, Jeroen, is alweer volop actief bezig met een nog verdere uitbreiding van de boomkwekerij. Kortom, u heeft te maken met een professionele partner.

Behoefte aan buxus?

Voor mooie buxus bent u bij J.H. Moed Boomkwekerijen aan het juiste adres. U vindt ons in Westerlee. Kom langs of benader ons via 06-21192158. U kunt ook een mail sturen naar info@boomkwekerijmoed.nl. Wij helpen u graag aan mooie buxus.