J.H. Moed Boomkwekerijen voor uw kruisbessen

Onze boomkwekerij is jaren geleden begonnen als boeren akkerbouwbedrijf. In de jaren zeventig zijn wij echter gestart met het verbouwen van rozenonderstammen. Dit is het begin geweest van onze kwekerij. Maar tegenwoordig kunt u bij ons terecht voor meer dan rozenonderstammen alleen. Zo verbouwen we tegenwoordig ook kruisbessen. Maar er zijn genoeg ontwikkelingen binnen ons bedrijf en ons doel is dan ook om in de toekomst nog meer te groeien als kwekerij. Bekijk ook eens ons aanbod in kruisbessen.

Frisse nieuwe grond en kruisbessen

Doordat wij een akkerbouwbedrijf hebben naast onze kwekerij, kunnen wij altijd op nieuwe frisse grond kruisbessen verbouwen. Ook hebben wij al 40 jaar ervaring in het verbouwen van kwaliteitsplanten. Deze ervaring passen wij ook toe op het kweken van kruisbessen. Wilt u meer weten over hoe wij verbouwen en waarom wij kwaliteit leveren? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen zodat wij uw vragen hierover kunnen beantwoorden.

Kruisbessen

De kruisbes of stekelbes (Ribes uva-crispa) behoort tot de ribesfamilie. Naast de teelt komt de kruisbes ook in het wild voor. In het wild ziet u de kruisbes op vochtige, matig voedselrijke en kalkhoudende grond. De struik kan 0,6 tot 1,2 meter hoog worden en heeft gestekelde takken. De bladeren zijn rondachtig en de bladsteel en de onderkant van het blad zijn zacht behaard. De vrucht is kaal met klierachtige borstels en heeft rijp een gele, groene, roodpaarse of rode kleur. Echter worden er in Nederland nog maar weinig van deze bessen geteeld, namelijk minder dan 15 hectare. Vroeger werden deze bessen onrijp geplukt voordat de industrie ze verwerkte. Hedendaags worden ze rijp geplukt voor verse consumptie. Ook hebben deze bessen een voorkeur voor zon. Echter verdragen ze ook half schaduw en hebben als voorkeur een droge tot licht vochtige grond. Op neutrale grond groeien ze het best, maar kunnen ook alkalische grond verdragen.

Bestel uw kruisbessen bij J.H. Moed Boomkwekerijen

Wilt ook meer weten over ons aanbod in bessen? Of heeft u andere vragen? Wij staan u graag ter woord om al uw vragen te beantwoorden. Wat u ook wilt weten over de kruisbes, wij hebben door onze jaren van ervaring de informatie die u nodig heeft. Wij zijn telefonisch te bereiken op 06-21192158. Maar mailen kan ook naar info@boomkwekerijmoed.nl. Wij hebben de kruisbessen die u zoekt.