Haal bij ons uw leibomen

Als u op zoek bent naar mooie leibomen, dan bent u bij J.H. Moed Boomkwekerijen aan het juiste adres. Vanuit onze boomkwekerij in Westerlee verbouwen wij diverse soorten bomen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor ander bos- en haagplantsoen, fruitbomen, rozenonderstammen en kruisbessen. Omdat wij al meer dan 40 jaar ervaring hebben, weet u zeker dat u bij ons kwalitatieve planten en bomen aantreft. Kom langs bij onze boomkwekerij of neem contact met ons op via 06-21192158 als u leibomen wenst.

Alles wat u wilt weten over leibomen

Leibomen zijn uitermate geschikt om inkijk tegen te gaan. Een rij met deze soort bomen wordt daardoor ook wel beschouwd als een hooggelegen haag. Deze boomsoort wordt opgaand en in leivorm gekweekt. Dat houdt in dat de takken van de boom in een bepaalde richting worden geleid. Het is essentieel de boom elk jaar terug te snoeien tot op de gesteltakken, ook wel ‘liggers’ genoemd. De meest bekende leiboom is de leilinde. Ook fruitbomen kunnen als leiboom gebruikt worden. Bij onze boomkwekerij vindt u ook een grote collectie fruitbomen. Neem contact op voor meer informatie.

Meer informatie over onze boomkwekerij

Naast dat wij leibomen en fruitbomen verbouwen, kunt u ook bij ons terecht voor ander bos- en haagplantsoen, kruisbessen en rozenonderstammen. Deze veelzijdige aanpak wordt tot ver buiten Westerlee zeer gewaardeerd. Zo leveren wij onze gewassen (geheel in eigen beheer) in heel Europa. Een ander belangrijk punt waarop wij ons onderscheiden van andere boomkwekerijen is dat wij naast onze kwekerij ook beschikken over een akkerbouwbedrijf. Zo kunnen wij al onze gewassen voortdurend verbouwen op nieuwe, verse grond. Kies ook voor onze aanpak en bestel uw gewenste bomen.

Hoe het allemaal begon bij rozenonderstammen

Onze boomkwekerij startte vanuit Jan Moed, in de jaren ‘70. Toen was het echter nog geen boomkwekerij, maar enkel een boeren akkerbouwbedrijf. Hij ging rozenonderstammen kweken. Omdat dit erg goed bleek te werken, breide hij zijn kwekerij uit met steeds meer planten. Toen zoon Bert de kwekerij later overnam, voegde laatstgenoemde er ook nog kruisbessen, bos- en haagplantsoen en kleine fruitbomen aan toe. Ook de huidige generatie, Jeroen Moed, zet de groei enthousiast door. Neem nu contact op met deze professionele partner.

Benader ons als u leibomen wenst

Wilt u meer weten over de verschillende soorten leibomen? Of weet u al precies wat u wenst en wilt u direct een bestelling plaatsen? U benadert J.H. Moed Boomkwekerijen via 06-21192158 en info@boomkwekerijmoed.nl. Wij helpen u graag aan de mooiste leibomen.